Winnie

Winnie

zaterdag 7 februari 2015

Thema: ridders en prinsessen

Vorige week werkten we rond de ridders en de prinsessen!  We keken in de boeken hoe de kastelen er uitzagen in de middeleeuwen.  We leerden vanalles over de ridders en vertelden over de prinsessen!  We leerden een paar nieuwe (moeilijke) woorden zoals: kantelen, harnas, schild, maliënkolder!  We speelden met kastelen, we konden ons verkleden als echte stoere ridders of mooie prinsessen.  We keken in de boeken die de juf en andere kleuters meegebracht hebben.  
Alle kleuters waren enorm geboeid!  Sommigen wisten al heel veel, anderen leerden veel bij!  Omdat de interesse zo groot is, werken we ook volgende week nog verder!  Ook juf Epi werkt verder met de vlinders in de Nijntjesklas!  

We maakten samen een kasteel om aan onze deur te hangen!  Elke dag kiezen we een wachtwoord, want zonder dit wachtwoord kunnen we niet binnen in onze klas!  Heel leuk als er plots iemand aan onze deur staat...  

Op donderdag deden we drama!  We werden ridders en prinsessen!  De juf zette muziek op uit de middeleeuwen, zodat we als echte ridders en prinsessen konden dansen op het grote bal!  


De jongens mochten een schild schilderen en een zwaard knutselen.  De meisjes maakten een mooie prinsessenhoed!  

Ook deze week deden we schrijfdans.  We maakten met onze handen en vingers de kantelen van het kasteel.  Eerst gewoon op muziek, daarna met verf op de tafel!

Het was een boeiend en leuk thema!  



Al enkele sfeerbeelden:

https://plus.google.com/photos/109843855614956463080/albums/6113156746599147281

Geen opmerkingen:

Een reactie posten