Winnie

Winnie

woensdag 14 oktober 2015

Thema heksen

We begonnen ons thema heksen op 6 oktober.  De juf vertelde het boekje 'Platvoetje'.  Aan de hand van het boekje (en ook van andere boekjes) leerden we heel wat bij over heksen!  We leerden lachen als heksen en keken naar de kledij en de hoed van heksen.  We vertelden dat heksen een kromme, lange neus hebben met een pukkel. 



Ellis had een speelgoedneus mee.  De juf mocht deze eens opzetten.  Wat vonden we het allemaal grappig! 

Na het waarnemen van de heksenspullen mochten we zelf een heks schilderen.  We moesten ook een heks maken door te knippen en te kleven.  Dit was al heel moeilijk, maar het is ons gelukt! 
We maakten een heksenhoed waar we morgen nog wat aan verder moeten werken. 
Met de K'nexx maken we griezelmonsters uit het heksenbos.  We maken ook heksensoep en moeten eerst met de dobbelsteen rollen voor we de ingrediënten in de soep kunnen doen. 

De juf vertelde ook dat er op vrijdag 16 oktober een heksenfeest is.  We moeten eerst vanalles leren voor we naar het heksenfeest kunnen: heksenlied leren zingen, op een bezem leren vliegen, goed oefenen om te tellen hoeveel spinnenpoten, ... er in de heksensoep moeten, een toverstaf maken, toverdrankjes maken, ... 
Pas als we dit allemaal goed kunnen, kan ons heksenfeest doorgaan!  Maar geen nood!  We zijn er bijna!  :-)  
Een heel belangrijke voorwaarde was ook dat we niet bang mochten zijn!  De eerste keer dat de juf het heksenlied liet horen, zag ze dat er een paar kindjes bang waren.  Maar al snel kon de juf deze kindjes geruststellen!  Er mochten enkel lieve heksen binnen in onze klas! 

Toen de juf de speciale toververf uithaalde, werd iedereen heel stil!  We moeten heel voorzichtig zijn dat we niet in een pompoen, kikker of blauwe krokodil veranderen!  Allemaal heel spannend!

Nu nog 2 keer slapen en het is HEKSENFEEST! 

Geniet maar even mee via deze link:
https://plus.google.com/photos/109843855614956463080/albums/6205488952997373649

Geen opmerkingen:

Een reactie posten