Winnie

Winnie

dinsdag 6 oktober 2015

Thema stenen

Vorige week werkten we rond 'stenen'.  We gingen op zoek in de buurt van de school.  We vonden verschillende stenen!  Sommige waren zo groot en zwaar dat we ze niet konden meenemen naar onze klas. 


We mochten van de juf de allermooiste steen zoeken en meenemen naar de klas om er over te vertellen.  Het waren stuk voor stuk hele mooie stenen!  En allemaal konden we er iets over vertellen. 
De juf had ook veel stenen mee voor in onze ontdekbak.  Daar konden we volop experimenteren!  Er kwam een weegschaal in de klas.  We keken wat er gebeurde als we veel of weinig stenen in de mandjes deden.  We probeerden de mandjes even vol te doen zodat de balans in evenwicht was.  Allemaal heel leuk!
We mochten tekenen met stenen in het zand, patronen leggen met stenen, spelen met stenen in de zandbak, ...

We mochten ook zelf een steen kiezen uit de ontdekbak.  Eerst moesten we hem wassen om er daarna een echte toversteen van te maken! 

Léon had een hele zware bak mee met allemaal verschillende stenen: baksteen, betonsteen, terrastegel, stenen hond.  We mochten proberen om deze stenen allemaal op te heffen!  Soms lukte het alleen, soms lukte het niet.  We ontdekten dat het gemakkelijker gaat om samen met een ander vriendje iets zwaar op te tillen. 
We leerden heel veel bij en vonden het superleuk!

Geniet maar even mee:
https://plus.google.com/photos/109843855614956463080/albums/6202587880216540865

Geen opmerkingen:

Een reactie posten